Το 2ο ΓΕΛ Ιλίου και σήμερα εξακολουθεί να διέπεται από την ίδια φιλοσοφία: Ανάδειξη μαθητών, ανθρώπων με ήθος και ευγένεια και βέβαια με επαρκή γνωστικά εφόδια, απαραίτητα στη σημερινή περίπλοκη εποχή. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο σχολείο με περίσσεια διάθεσης πραγματώνουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες όλα τα προηγούμενα. Μπορεί πράγματι να "ξημέρωσε μέρα κακή" για τη χώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση το σχολείο είναι εκείνος ο θεσμός που έχει την ικανότητα να μεταβάλει τα πράγματα. Το λύκειό μας έχει ενστερνιστεί πλήρως αυτήν την αντίληψη και με τα μαθήματα, τις ποικίλες δράσεις, τα προγράμματα, την οικογενειακή ατμόσφαιρα την αναδημιουργεί σε απτή πραγματικότητα.

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Τσακρής, φιλόλογος

Δραστηριότητες 2016-17

1.Ενδoεπιμόρφωση Συλλόγου για ευρωπαϊκά προγράμματα e-twinning/ Erasmus

1. Ενδοεπιμόρφωση εκπαιδευτικών σε σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης απουσιών και στοιχείων μαθητών από την κα Μαγκανάρη Σ. ΠΕ20, και κο Μηλιώτη Κ.ΠΕ04-Επιμόρφωση εκπαιδευτικών της Γ Αθήνας για το e-twinning από την υπεύθυνη της περιοχής κα Α. Μελίστα ΠΕ02.

2. Εκπόνηση συνθετικών εργασιών και έρευνα με ερωτηματολόγιο στο σύνολο των μαθητών σχετικά με την απήχηση της διαδικασίας. Υπεύθυνοι: κ. Τσακρής,ΠΕ02 κα Μαγκανάρη, ΠΕ20 κ. Ορφανάκης ΠΕ03.

3. Επισκέψεις-Εκδρομές: σε Ευγενίδειο Ίδρυμα , πολυχώρο για παρακολούθηση κιν/κής ταινίας, σε εταιρεία APIVITA. 5θήμερη εκδρομή Γ λυκείου στα Χανιά με συνοδούς κ. Καλαφάτη, ΠΕ02 (αρχηγός) και κ. Ορφανάκη Σ. ΠΕ03, κα Γάτου Ζ. ΠΕ02, κα Ντέντε Α. ΠΕ06.

4. Δημιουργία Λογοτεχνικής Ομάδας με υπεύθυνο κ. Π. Τσακρή, ΠΕ02: Επισκέψεις σε Μουσείο Μπενάκη, Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, ΄Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών, συμμετοχή σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, δημιουργική γραφή.

5. Πρόγραμμα Αστρονομίας: «Κάτι που με ανεβάζει στ΄άστρα» με υπεύθυνο τον κ. Χ. Ντάβα, ΠΕ03.

6. Πρόγραμμα e- twinning, «Ηλεκτρονικό παιχνίδι» με υπεύθυνη την κα Μαγκανάρη Σ. ΠΕ20 και την κα Γάτου Ζ. ΠΕ02

7. Λειτουργία Ομάδων Εφήβων για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων σε συνεργασία με το Κέντρο «Φαέθων».

8. Συμμετοχή και διάκριση στους αγώνες «αυθορμήτου λόγου» με υπεύθυνη την κα Α. Μελίστα, ΠΕ02

9. Συμμετοχή του σχολείου στον πιλοτικό διαγωνισμό PISA 2018 , με υπεύθυνους την κα Σ. Μαγκανάρη ΠΕ20 και κ. Π.Τσακρή ,ΠΕ02.

10. Bazaar αποκριάτικο, οργανωμένο από το Σύλλογο Γονέων στο χώρο του σχολείου.

11. Λειτουργία ΚΣΕ στο λύκειο, με επιμορφωτές τον κ. Καλαφάτη Κ. ΠΕ02 και υπεύθυνους την κα Μαγκανάρη Σ. ΠΕ20 και κ. Ντάβα Χ. ΠΕ03

12. Ζωγραφική εξωτερικών τοίχων ισογείου με πίνακες εμπρεσσιονιστών από την ομάδα URBAN- ACT.

13. Δημιουργία αθλητικών ομάδων ποδοσφαίρου αγοριών και μπάσκετ-βόλλεϋ αγοριών –κοριτσιών με υπεύθυνο τον κ. Ρέππα Α. ΠΕ11. Διάκριση ομάδας ποδοσφαίρου στους ημιτελικούς της περιφέρειας Γ Αθήνας.

14. Γιορτή αποφοίτησης της Γ λυκείου οργανωμένη από το Σύλλογο Γονέων.

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Τσακρής, φιλόλογος
Επικοινωνία

Δ/νση: Πηνελόπης 62 & Ανδρομάχης

Τ.Κ.: 131 22 - Ίλιον

Τήλ.: 210 2613194

Email: 2lykiliou@sch.gr

Νέα της εκπαίδευσης

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο